Els Senglars Bornis al Savi d’en Xandri

Divendres 8 d’abril, el Pi d’en Xandri va convidar la nostra escola a participar al Joc del Savi. El joc consisteix en una espècie de trivial per a pares que es realitza de forma anual a diverses escoles de Sant Cugat.

Cada any, l’escola organitzadora convida algun equip d’una altra escola per tal que vegin com funciona i s’animin a muntar el seu propi joc.

En aquest cas, la Joan Maragall i la Pins del Vallès vam anar-hi com a escoles convidades amb un equip de 6 pares cadascun. El nostre equip es deia Els Senglars Bornis (endevineu per què?). Com veureu a les fotografies, vam fabricar-nos un petit “atrezzo” i vam portar una mascota, el Joan. Els equips tenien noms divertits i fins i tot alguns portaven samarretes amb el nom i el logo de l’equip! Hi havia els Pinions, les Toca el 2 (equip de mares separades), els Pinsapiens…

1

Els Senglars Bornis

2

El Joan, la mascota d’Els Senglars Bornis, i el seu mòbil

Al Savi d’en Xandri, van participar un total de 18 equips comptant les dues escoles convidades. Del Pi d’En Xandri, van venir 15 equips de pares i un de mestres.

El grup de mares/pares organitzador prepara durant diversos mesos una bateria de preguntes sobre diverses temàtiques. En aquest cas, van ser: logos, actualitat, geografia, història, esports, cinema, televisió, literatura, gastronomia, tast, música i una prova final.

Les proves són molt dinàmiques i s’hi inclouen des de veus de famosos per endevinar, lletres de cançons, fragments de sèries o de pel·lícules…

La prova de tast va consistir a descobrir el gust de 5 trossos de Sugus. Vam suar per aconseguir-ho!

Dins de cada àrea, hi ha unes 10 preguntes, de manera que cal preparar-ne una bona bateria! Les preguntes es projecten en una pantalla de la sala: es tenen uns segons per contestar cadascuna i tots els equips disposen d’un paper on van apuntant les respostes correctes. Quan el temps s’ha acabat i cada equip ha entregat el paper, es projecten les respostes correctes.

3

El Savi d’en Xandri

Entre els organitzadors, hi ha un equip de pares que passen les respostes del paper a l’ordinador i cada dues o tres preguntes es va projectant el rànquing d’equips amb la puntuació corresponent.

A mig joc, se serveix sopar i beguda per a tots els participants per reposar forces i mantenir la concentració.

4

El sopar dels campions

I finalment, després de 4 hores de joc, arriba la prova final. En aquest cas, va ser fer una construcció el més alta possible amb espaguetis i “nubes”. Realment tenen inventiva, aquests del Xandri!!!

5

Enginyeria original

I cap a dos quarts de dues de la matinada, molts cansats però satisfets, ens van anunciar que Els Senglars Bornis érem els campions!!!

 

6

El premi!

Vam estar molt contents de guanyar, però sobretot vam passar una molt bona estona i ens vam quedar amb ganes de muntar el Savi del Maragall!!!

Com veieu, és una activitat molt engrescadora, però també cal portar-la molt ben preparada, així que per poder-ho fer necessitaríem col·laboradors! Els interessats podeu enviar un correu a l’Aina (aperebrat@hotmail.com).

Ja podeu anar pensant els noms i disfresses dels vostres equips i començar a estudiar, jeje…

 

Riki Martí, pare de 2n i de P4

Aina Perelló, mare de 5è i de 2n

Pau Balcells, pare de 2n i de P4

Eduard Pla, pare de 4t, de 2n i de P3

Oriol Gasch, pare de 2n, de P5 i de P3

Alfredo Vellido, pare de 4t